Duurzame stroom­systemen op maat

Stafco werkt duurzame oplossingen uit om te voorzien in de stroombehoeftes van bedrijven en particulieren

Wie zijn we?

Sam De Prins heeft een ingenieursmaster in productontwikkeling, is houder van het Quality Service Partner-certificaat van Studer en is ook Premium Partner. Hij verdiept zich al meer dan 25 jaar in zelfvoorzienende stroomsystemen en wordt vandaag in zijn vakgebied als een wereldautoriteit beschouwd.

Stafco levert duurzame oplossingen op het vlak van stroomvoorziening door systemen in te zetten die werken en blijven werken. We installeren niet alleen onze totaaloplossingen volgens de regels van de kunst, maar bieden ook een klantendienst om in je stroomvraag te blijven voorzien.

Wat doen we?

Energie opvangen

Captatie of energie opvangen is niet de core business van Stafco. Uiteraard kunnen we je adviseren over betrouwbare installateurs van zonnepanelen, warmtepompen of oplossingen met wind- of waterkrachtenergie. Maar onze expertise ligt in de volgende stap: hoe gaan we die energie maximaal opvangen en benutten? Daarom werken we vooral samen met installateurs en komen we in beeld in de volgende fase: energie omzetten, opslaan en zelfs weer verdelen. We ontfermen ons daarbij over de dimensionering, programmering en online monitoring.

Energie omzetten en verdelen

Alle energie die opgevangen of gecapteerd wordt, ongeacht of dat met zonnepanelen is of met een andere oplossing, moet omgezet worden naar bruikbare stroom. Dat gebeurt door slimme netomvormers, zoals de Next3 van Studer, een merk waarvan we invoerder in België zijn. Dat toestel is het meesterbrein van je hele energieconfiguratie. Dat toestel maximaal laten renderen, is onze expertise. 

Energie opslaan: welke batterijen?

Het aanbod aan batterijen voor energieopslag wordt bepaald door de chemie van hun opslag. Er zijn vandaag heel wat oplossingen op de markt. Stafco heeft kennis van alle soorten en bekijkt case per case welke batterij het meest geschikt is voor de gevraagde toepassing

  • loodbatterijen
  • lithium-ionbatterijen
  • redoxflowbatterijen
  • nikkelbatterijen, zowel nikkelijzer als nikkelzink
  • zoutwaterbatterijen

Ons doel

Energetische autarkie of auto-autarkie

Binnen onze visie is energetische autarkie het nec plus ultra. Er is vandaag veel te doen over energie-autonomie en off-grid wonen, leven en werken. Dat betekent dat ernaar gestreefd wordt om zo onafhankelijk mogelijk van het stroomnet te leven. De energie-autarkie waar Stafco voor staat, gaat echter nog een stap verder. Een autarkisch netwerk is niet alleen zelfvoorzienend, maar kan de interactie met het grid kiezen. Met andere woorden: je wordt de eigen baas van je energievoorziening. 

Je netwerk is in staat om zoveel energie af te tappen als nodig is om al je energienoden in huis of binnen je bedrijf te vervullen. Je kunt energie opslaan, zelfconsumptie verhogen en overschotten injecteren. Kortom: je onderhoudt dus een energienetwerk onder je eigen voorwaarden en beslist zelf wat er met je opgewekte energie gebeurt.

Nog anders gezegd: je investeert in een eigen onafhankelijk stroomnet in eigen beheer. Daarmee betaal je pakweg twintig jaar energiefacturen vooruit.

Autarkie
Autarkie (van Grieks αὐτος = 'zelf' en ἀρκεῖν = 'voldoende zijn' verwijst naar de drang onafhankelijk te zijn. Autarkie of gesloten staatshuishouding is het (al dan niet economische) streven om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van anderen. Zelfverzorging of zelfvoorziening zijn synoniemen voor dat streven, zelfvoorzienendheid voor de toestand van autarkie.
Bron: Wikipedia

Vervang de economische context door een energetische en je hebt de definitie van wat Stafco nastreeft.

Onze sterktes

Exclusieve distributeur voor België

Het toonaangevende merk Studer kent geen geheimen voor Stafco. Bovendien zijn we exclusieve verdeler en houder van hun certificaten.

State of the art technology

We gaan altijd op zoek naar de groenste, duurzaamste en recycleerbaarste oplossingen op de markt en volgen alle trends op de voet.

 

Gekwalificeerd personeel

Zaakvoerder Sam De Prins en zijn werknemers kunnen prat gaan op een wereldwijd unieke kennis en expertise in de installatie van stroomoplossingen.

Eigen klantendienst

Wie kiest voor een stroomoplossing van Stafco, kan rekenen op een vlugge service na de installatie en aanpassingen of verbeteringen waar nodig.

Onze geschiedenis

Stafco kan bogen op meer dan een halve eeuw ervaring en een jarenlange samenwerking met hoogstaande partners binnen het domein van de stroomvoorziening. Een halve eeuw die ongeveer zo verliep:

Stafco

Industriezone Hoogveld
Vriesenrot 5,
9200 Dendermonde

BE 0462.927.550

Contactgegevens