Off-grid woning in de Ardennen

Dit stroomsysteem voorziet 15kW vermogen voor een volledig uitgeruste woning. In de maanden wanneer er niet voldoende solar is, wordt de batterijbank geladen met een generator. Deze start automatisch en bouwt in 1.5 uur, capaciteit op waar de woning een dag mee verder kan.

Deze woning beschikt niet over een netaansluiting, wordt verwarmd met een warmtepomp, ook het binnenzwembad. Er is een lift en een moderne keuken.

Wanneer er in de zomer overschot solar is, wordt een elektrische wagen geladen.

Onze werkwijze

Bij de bouw van de woning werden er kringen naar het hoofdbord gelegd in cascade van belangrijkheid. De aorta, welke verbruikers altijd moeten werken, domotica, verlichting, wifi, automatische poort, lift enz. Tweede trap de reguliere verbruiken, zijn alle dagdagelijkse verbruikers. Een laatste kring zijn de 'schakelbare verbruikers' die enkel stroom krijgen wanneer er overschot is. Zo zijn er in de garage groene stopcontacten, die in dat geval de lader van de fietsen wakkermaakt, batterijen van handgereedschap laadt enz.

De werf heeft hoofdzakelijk op de generator gedraaid tot de elektrische bekabeling klaar was, op die moment hebben we op 1 dag de NX3 en de batterijbank geplaatst en aangesloten.

De automatische start van de generator en email melding wanneer er nog 1/3 van de tank resteert, zorgt voor een zorgeloze stroomvoorziening.

Het resultaat

Offerte aanvragen

Wil je meer informatie, advies of een prijsraming?

Stafco

Industriezone Hoogveld
Vriesenrot 5,
9200 Dendermonde

BE 0462.927.550

Contactgegevens