Over ons

STAFCO ontstond omstreeks 1968 toen broers Paul en Staf De Prins met diesel-generatoren de stroom voorzagen voor een Drive-in autocinema in Zoersel.

Via een combinatie van kennis omtrent Polyesther, meubelmakerij, voertuigbouw en zelfstandige stroomsystemen besloten ze omstreeks 1985 hun eigen merk motorhomes te lanceren.

In twee modellen, Orenda en Roadmaster werden tussen 1985 en 2001, 30 op maat van de klant bestelde wagens gebouwd. Elk voorzien van de op die moment voorhande zijnde technieken.

Van Sinusomvormers, zonnepanelen, vacuum carosseriepanelen, zelfstartende stroomgroepen tot pneumatische bedden toe, werd in deze wagens alle mogelijke maten van comfort voorzien.

In 2001 werd de laatste Roadmaster gebouwd in het nieuwe bedrijfsgebouw te Dendermonde. De stugge wetgeving omtrend totaalproductie van voertuigen op maat dwong het bedrijf te herbronnen.
Dit werd gedaan door terug te keren naar de oorspronkelijke sterkte van ‘het onafhankelijke stroomsysteem’. Zo kwamen nieuwe markten zoals veldhospitalen, chalets zonder stroom en woningen of bedrijven met drang naar ‘net-onafhankelijkheid’ in het vizier.
Anno 2017 is zelfstandige stroom in een duurzame en betrouwbare vorm met een zo groen mogelijke oplossing STAFCO’s hoogste doel.